Sales Class - Jak prodávat produkty: Moje osobní zkušenost

Od dubna do května jsem měl tu čest zúčastnit se prodejního semináře, který změnil můj přístup k podnikání.

Stepan Mocjak Executive director
zveřejněno před 2 měsíci

Jako plzeňská společnost Guava se často účastníme místních firemních akcí. Jednou z akcí, která mě zaujala, byl BICBeat, pořádaný Podnikatelským inovačním centrem (BIC). Právě na této akci jsem se dozvěděl o BIC Sales Class - sérii workshopů, jejichž cílem je pomoci firmám, jako je ta naše, zlepšit jejich B2B prodej.

Objevení Sales Class

Sales Class byl program, který se skládal ze šesti celodenních workshopů s individuálními konzultacemi mezi nimi. Tento program byl určen pro společnosti s B2B produkty, ale byl dostatečně flexibilní, aby se přizpůsobil různým potřebám. Naši lektoři, David Šmat a Roman Klement z SalesUp, spolu se Zbyňkem Doležalem z BIC, přinesli bohaté znalosti a zkušenosti z praxe.

Začínáme

Zařazení do programu předcházel přijímací proces. Zde se zajišťovalo, že účastníci to s učením a rozvojem myslí vážně. Musím se přiznat, že jsem do něj šel bez jasného produktu, na který bych se zaměřil, a zastupoval jsem Guavu, jako firmu zabývající se vývojem softwaru. To se zpočátku ukázalo jako problém. Školitelé mi doporučili, abych si vybral konkrétní projekt, na kterém budu v průběhu kurzu pracovat. Jakmile jsem to udělal, všechno do sebe začalo zapadat a celá zkušenost se stala mnohem lépe zvládnutelnou a relevantní.

Zkušenosti z učení

Semináře byly intenzivní a nabité informacemi. Každé sezení se týkalo zásadních aspektů prodeje, od pochopení klientů a různých osobností lidí až po generování potenciálních zákazníků, budování důvěry a uzavírání smluv. Zde je několik věcí, na které jsme se zaměřili:

  • Pochopení klientů: Naučili jsme se, jak profilovat a uspokojovat potřeby potenciálních klientů.
  • Typologie lidí: Pochopení různých typů osobností a jak s nimi efektivně komunikovat.
  • Generování potenciálních zákazníků: Techniky pro identifikaci a péči o potenciální zákazníky.
  • Budování důvěry: Rozvíjení a udržování důvěry s klienty pro dlouhodobé vztahy.

Mezi semináři jsme měli domácí úkoly, které jsme museli splnit a které nám pomohly upevnit to, co jsme se naučili. Okamžité uplatnění těchto nových strategií bylo neuvěřitelně přínosné nejen pro naše vlastní produkty, ale také pro projekty našich klientů.

Závěrečné myšlenky

Pokud máte firmu a chcete zlepšit svůj prodej, vřele tento kurz doporučuji. Ať už jste zkušený majitel firmy, nebo teprve začínáte, tento program nabízí praktické poznatky. Pro mě to byl významný krok vpřed, a to jak po profesní, tak po osobní stránce. Přátelství a znalosti, které jsem získal, jsou neocenitelné a těším se, že tyto nové dovednosti využiji k tomu, abych pomohl společnosti Guava a našim klientům růst a uspět.

Sales Class Certifikát

Sdílet článek

Napsal
Stepan Mocjak Executive director
Kontaktujte mě stepan.mocjak@guava.cz
Napište mi zprávu